Led 082022

Od roku 2020 zužují zákazy a různá opatření způsobená nákazou COVIDU, zmíním se v této zprávě i o druhé části roku 2020, jelikož v tomto roce se valná hromada SDH Hýskov nekonala.

Byly zrušeny závody v Malých přílepech, Zaječově, Tlustici a také podzimní část Plamenu který měl být u nás.

Jedinou akcí, kterou jsme uspořádali byla zářiová návštěva u jeskyňářů v Javoříčku. Tento víkend se jistě všem zúčastněným vryl hluboko do paměti. Jeskyňáři ze speleozáchranky nás vzali do jeskyně Pod hájovnou, která není otevřena pro veřejnost, používá se pro výcvik záchranných týmů. Překvapila mě odvaha dospěláků a hlavně dětí, které se protahovali úzkými průlezy sotva na šířku ramen, po břiše, na zádech a občas i hlavou dolů, chodbami z velké části osvětlenými jen čelovkami. Odměnou nám byly krásné dómy plné krápníkové výzdoby, kterou jen tak někdo neuvidí.

Prosinec 2020 – Vánoční besídka se konat nemohla, tak jsme aspoň roznesli dárky – celkem 60 sportovních láhví

Leden 2021 – Rackové jdou s dobou (ač neradi)

Většina dětí byla doma a dostávala úkoly přes internet. A tak jsme se připojili k celostátní soutěži: Požární ochrana očima dětí na téma Dopravní nehody na železničních přejezdech.

Únor 2021 – Další úkol pro mladé racky byl tentokrát s moderní technikou

Cílem bylo za 21 dní ujít nebo uběhnout co největší vzdálenost. Vše bylo sledováno aplikací v telefonu.

Březen – duben 2021 – čekání na lepší časy.

Květen 2021 – začínáme trénovat a rovnou po hlavě do okresního kola soutěže Plamen. Počet týmů omezený ale důležité bylo opětovné nastartování.

Červen 2021 – Plamen v Olešné a 2 + 3 + 4 místo!!!

Červenec 2021 – soustředění mladých hasičů v areálu Tesla Horní Bradlo. Tento týden plný her, soutěží a zábavy, na který se všichni celý rok těšíme, jsme si nenechali ujít. Dopoledne jsme pilně trénovali a po obědě jsme si užívali s táborovou hrou. Středa, jako každý rok, patřila celodennímu výletu, tentokrát na zámek Žleby, pak cesta vlakem na oběd a 12 km pěšky zpátky údolím říčky Doubravy k autům a cesta do tábora. Dětem i rodičům každý den svítili oči štěstím, a to je ta nejlepší odměna pro nás vedoucí.

Srpen 2021–o pohár starosty SDH Lhotka – umístění: 2 -1 – 1, družstvo dorostenek vyloupilo puťák.

Září 2021 – medailobraní v Malých Přílepech – 3 x zlatá + 1 x bronz

Říjen 2021 – podzimní kolo hry Plamen – mladší žáci vyhráli štafetu dvojic! O týden později proběhl poslední závod roku a to ZPV v Malých Přílepech.

V tomto měsíci se ale stalo i něco obzvlášť výjimečného, obec v září otevřela úplně nový komplex Mateřské školky s jídelnou a kuchyní pro školu i školku a hlavně krásnou novou tělocvičnou. Dlouho jsem přemýšlel kdy naposledy obec Hýskov vybudovala nějaký objekt pro občany od poklepání na základní kámen a myslím že to byla Hasičská zbrojnice, kterou si vlastně naši dědové postavili sami. A proto děkuji zastupitelům, že našli tu odvahu a dali se do toho. Tělocvična je krásná, a i díky ní se nám po všech zákazech zase schází na trénincích každý týden okolo 40 dětí.

Prosinec 2021 – na Mikuláše jsme pomohli andělům s obecního úřadu, rozvézt dětem nazdobeným hasičským transportérem dárečky a vánoční náladu.

Na začátku vánočních prázdnin nás čekal poslední hasičák roku. Vánoční hasičák proběhl v hasičárně. Rozdávali se dárečky popíjelo se šapmpáňo a zobalo se cukrovíčko.

Na konec bych chtěl poděkovat Petrovi Martinovi a Kátě za vzornou práci, všem kamarádům se sboru za pomoc a našim drahým polovičkám za toleranci a lásku.

Ohni a pošmurné náladě zmar.